Napriek vysokej miere neistoty spôsobenej koronskou krízou chce koncern Volkswagen udržať svoje investície stabilné v nasledujúcich piatich rokoch. Skupina zároveň investuje takmer polovicu plánovaných celkových výdavkov vo výške približne 150 miliárd eur do roku 2025 (vrátane) do budúcich technológií, ako sú alternatívne disky a digitalizácia.

Ako spoločnosť dnes oznámila po zasadnutí dozornej rady o päťročnom plánovaní vo Wolfsburgu, 73 miliárd eur smeruje do rozšírenia elektromobility, hybridnej technológie a ďalšieho interného softvéru. V prípade elektrických pohonov sa ďalšie dve miliardy eur odhadujú na 35 miliárd eur v porovnaní s posledným plánovaním na konci roka 2019, v prípade digitálnych zariadení je to zhruba dvojnásobok sumy 27 miliárd eur.

Zdroj: https://www.automobil-produktion.de/hersteller/wirtschaft/volkswagen-moechte-investitionen-stabil-halten-222.html?emi=j41y4WQYHi&utm_campaign=20201113_1650_APR+Morgenpost+RSS-NL+APR+Morgenpost&utm_source=apr-morningpost&utm_medium=email